Catalan English French Italian Portuguese Spanish

ERASMUS+. KA1 - Mobilitat de les persones per motius d’aprenentatge

Nº Projecte: 2014-1-ES01-KA102-002625

Modalitat: presencial
Hores: 12 mesos
Professorat responsable: German Nando
Certificat per: ESFMB
Matrícula: tancada

Objectius

El projecte DSCE naix com a resposta a la necessitat dels centres educatius de proporcionar a l’alumnat la possibilitat d'ampliar i millorar la qualitat de la seua formació realitzant pràctiques en empreses europees per a entrar en contacte amb la realitat del mercat laboral europeu únic.
L'estreta col·laboració dels centres educatius del consorci amb el sindicat STEPV ha facilitat el desenvolupament d'aquest projecte per a donar resposta a la demanda dels centres educatius i possibilitar el contacte d’aquests amb les empreses nacionals i europees.
Atesa la difícil situació del mercat laboral a Espanya, on la taxa de desocupació juvenil supera el 50%, no és fàcil que els joves troben la seua primera ocupació, aquest projecte de mobilitat es fa necessari per a facilitar i ampliar les expectatives d'inserció en el mercat laboral, tant estatal com europeu, als alumnes que estan acabant la formació i als joves acabats de graduar.

La concreció d'aquest objectiu general serà:

 • Completar el seu itinerari formatiu a través de la realització de pràctiques professionals especialitzades perquè puguen completar el seu currículum.
 • Transferir el que s'ha aprés a l'entorn de treball.
 • Consolidar les seues competències.
 • Adaptar-se a les noves situacions laborals, mantenint actualitzats i millorant d'una manera pràctica els coneixements científics, tècnics i tecnològics relatius al seu entorn professional, gestionant la seua formació i els recursos existents en l'aprenentatge al llarg de la seua vida i utilitzant les TIC.
 • Resoldre situacions, problemes o contingències amb iniciativa i autonomia en l'àmbit de la seua competència, amb creativitat, innovació i esperit de millora en el treball personal i en el dels membres de l'equip.
 • Organitzar i coordinar equips de treball, supervisant el desenvolupament d’aquest, amb responsabilitat, mantenint relacions fluides i assumint el lideratge, així com aportant solucions als conflictes grupals que es presenten.
 • Conéixer una altra cultura i tradicions per reforçar el concepte de dimensió europea activa.
 • Realitzar la gestió bàsica per a la creació i el funcionament d'una petita empresa i fomentar la iniciativa emprenedora.
 • Conéixer entorns de treball en altres països de la Unió Europea.
 • Millorar les competències lingüístiques en l'idioma portugués, italià, anglés o alemany en funció d'on realitzen les estades formatives.

Tot açò contribuirà a millorar les oportunitats dels participants d'incorporar-se activament mercat laboral estatal o europeu, ja siga per compte propi o per a altri, d'una manera més efectiva.

Continguts

El projecte està pensat per a 72 alumnes o persones que acabaen d'obtindre el títol de grau mitjà de les famílies professionals de 'Administració i Gestió' (cicle de Gestió Administrativa) i d'informàtica i comunicacions (cicle de sistemes microinformáticos i xarxes) de 6 instituts de FP, que realitzaran una estada d'un mes (del 10 de maig al 10 de juny de 2014) a Alemanya, el Regne Unit, Itàlia i Portugal.
L'objectiu principal de DSCE és que els participants desenvolupen, a través de les pràctiques formatives en empreses europees, les capacitats i habilitats per a completar, d'una manera pràctica, les competències adquirides en la FP i s'incorporen de forma eficient al mercat laboral únic europeu.
Per a això necessiten desenvolupar competències específiques i tècniques sobre l'especialitat que han estudiat, però també seran necessàries altres competències clau com les culturals, lingüístiques, esperit emprenedor i iniciativa personal, capacitat de treballar en equip i coneixement d'altres entorns laborals per a facilitar així la seua inserció en el mercat laboral europeu, ja siga per compte propi o per a altri.

Informació

Els participantes necessiten:

 • Adquirir experiència laboral. Aquesta experiència donarà als participants una formació pràctica que els servirà per a incorporar-se al mercat laboral d'una manera més eficient.
 • Adquirir competències per a desenvolupar noves activitats professionals emergents dins del seu camp professional i fomentar l'esperit emprenedor.
 • Ampliar el currículum amb pràctiques en empreses.
 • Consolidar les seues competències professionals, posant en pràctica el que han aprés durant l'etapa de formació.
 • Conéixer i adaptar-se a altres entorns de treball. La experiencia aumentará sus expectativas al marco laboral Europeo consolidando la idea de Mercado laboral único Europeo.
 • Aprendre a aprendre, les experiències pràctiques en empreses doten l'alumnat d'autonomia, ja que els ofereix la possibilitat d'afrontar-se amb nous reptes per adquirir, assimilar i avaluar nous coneixements. - Aprendre a emprendre, explorant possibilitats de negoci relacionats amb les TIC, comerç, administració i màrqueting.
 • Adquirir competències per a treballar en equip, autonomia i iniciativa personal.
 • Augmentar les habilitats de comunicació i resolució de problemes.
 • Conéixer les demandes del mercat laboral europeu. El contacte amb les empreses i institucions públiques d'altres països del nostre entorn donarà als participants una visió global de les necessitats del mercat laboral europeu i els farà adquirir consciència de la necessitat de formació al llarg de la vida.
 • Conéixer els seus punts forts i organitzar una busca d'ocupació de manera efectiva usant les TIC.
 • Millorar les seues competències lingüístiques per a l'ocupació a Europa. Aquesta experiència els permetrà millorar la capacitat de comunicació en llengües estrangeres.

Media

 
Àrea i nivell: Mobilitat d'estudiants i personal de formació professional.
Lloc de realització: Mobilitat a Alemanya, el Regne Unit, Itàlia i Portugal
Normbre d'edicions: 1
Màxim de participants: 72
Mínim de participants: 72

MES INFORMACIÓ

Este portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de l'ESFMB. Si continueu navegant, entendrem que accepteu la nostra política de privacitat. Saber más

Acepto