Catalan English French Italian Portuguese Spanish

 

Modalitat: Taller en línia
Data d'inici: 22/03/2021
Data de finalització: 14/04/2021
Hores: 15 (3h per sessió)
Professorat responsable: Gracia Vinagre Bonillo
Certificat per: Conselleria d'Educació
Matrícula: Cancel·lat

Objectius

  • Aprendràs   a escoltar-te,      a entendre      les teues   emocions,   a acceptar-les      amb comprensió  i  sense  judicis,  a regular-les    per a sentir-te    bé.  Aprendrem  a gestionar-nos davant l'estrés, a respirar per a millorar l'ansietat i a afrontar les pors d'una manera saludable.
  • Sabràs  com  et  sents per a comprendre    millor com  se senten    els altres.    A través   de        l'empatia   integrarem   la   responsabilitat   individual   en   la responsabilitat  social  per a tornar      a funcionar  com a grup.     Aprendrem  a tranquil·litzar  amb    la paraula  als  nostres  alumnes,  a      les famílies  i  a nosaltres  mateixos. Cuidarem  el nostre  diàleg  interior.
  • Aprendrem  a      ser assertius sobre les nostres emocions.   3.Aprendrem  a gestionar    les  emocions  dels  nostres  alumnes  en  classe  amb eines   pràctiques   que   ens   ajudaran   a resoldre      situacions   noves provocades  per      la pandèmia,  i  en general,    per      els canvis  que  s'introdueixen  aquest curs. Instaurarem un espai de calma i emocions positives dins de l'aula perquè durant aqueix temps l'alumnat se centre en l'aprenentatge i a gaudir del funcionament de la classe amb els seus companys. Crearem aules en les quals se senten segurs.

Continguts

Bloc 1. Afrontem la por Una mirada cap a dins. Com et sents?  Et presente a la por. Amic o enemic? Esborrant l'estrés.  Com em relacione amb la incertesa. Volta al col·le des de la confiança i l'autoconfiança. Tu pots

Bloc 2. Gestió dels canvis Estar informats és estar tranquils. El poder d'anticipar. Noves propostes per a presentar protocols davant la *covid-19. Gestió del canvi. Flexibilitat i emocions positives per a afrontar un curs diferent. Afrontar la innovació metodològica des de l'autoconfiança i la *proactividad.

Bloc 3. Parlar per a tranquil·litzar Responsabilitat sanitària individual versus responsabilitat sanitària col·lectiva. Tornar a treballar en equip. Les emocions en el grup. Compassió i autocompassió per a generar empatia.  Parlar per a tranquil·litzar: com em dirigisc als alumnes i a les famílies.

Bloc 4. Gestió de les emocions a l'aula Les emocions a l'aula. Com afrontar l'adaptació i les pors de l'alumnat. Emocions positives per a comunicar els canvis. Aprenem a relacionar-nos d'una altra manera a través del joc.  Com gestionar emocionalment una emergència sanitària a l'aula i en el centre. Mantindre la calma davant situacions d'estrés. Pràctica informal.

Bloc 5. Farmaciola d'emocions Elaborarem una farmaciola de propostes per a convertir l'aula en un espai tranquil. Creem un llenguatge propi a l'aula per a parlar de com ens sentim. Creació del racó de la calma. Exercicis curts per a jugar amb el ritme de la respiració.  L'assemblea d'emocions. Lectures emocionals. El llibre dels moments divertits en classe per a recordar.... El meu grup i jo, generant llaços en els grups bambolla. Em sent segur en el col·le.  La convivència a partir de la *covid-19. M'agrada aprendre en classe. Claus de psicologia positiva per a fomentar la motivació i l'atenció.   Farmaciola de propostes per a portar-nos la calma a casa. 

Metodologia

  • El  curs  combina  una  part  teòrica  per a treballar    les  emocions  basada  en  estudis científics des del  punt  de vista  de la psicologia  cognitiva-conductual i  Teràpies de Tercera  Generació  enfocades  en    la gestió  emocional;  i  una  part  pràctica  que  li permeta  al  professorat  conéixer  eines  útils  per a aconseguir una  gestió emocional   pròpia   per a exercir  la seua   tasca   de       una manera   adaptativa   a les   circumstàncies que estem vivint.  El curs és molt participatiu, amb exercicis curts per a treballar durant les sessions a nivell  individual  i per grups  reduïts.  Tots  els  exercicis  estaran  basats  en continguts  teòrics  que  s'explicaran en la sessió,  i uns altres  que  es facilitaran    als  participants per a ampliar coneixements a través d'enllaços, vídeos i altres recursos. Es realitzaran dinàmiques  amb  casos  pràctics  que  caldrà resoldre  i que  són susceptibles que ocórreguen a l'aula en general, o en el centre amb altres companys, així com en el tracte amb les famílies. S'oferiran eines de gestió emocional per a aplicar en classe adaptades al cicle evolutiu dels alumnes. Practicarem *role *playpara treballar l'empatia i la comunicació efectiva a diferents nivells. Dedicarem uns minuts en finalitzar la sessió a la pràctica formal de la meditació per a aprendre a connectar-nos amb el circuit de la calma a través de la respiració.

 

Criteris d'avaluació

  • Participació en les activitats proposades pel professorat en línia.
  • Adaptació al nivell del grup.
  • Adequació de les activitats als objectius proposats.
  • Adequació dels materials al grup i l’espai.
  • Compliment dels horaris i els termes establerts.
  • Procediment: Enquesta dels participants i autoavaluació del professor.

Horari d'atenció del tutor

El que marque el professorat en l'aula virtual per a les tutories.

Equipament informàtic mínim

Ordinador Pentium amb Firefox o Google Chrome amb accés a Internet  i conexió a Internet

Coneixements previs

Informàtica a nivell d'usuari.

Comunicació amb el/la tutora

Correus electrònics i missatges interns del curs (fòrum i missatgeria), així com l'atenció directa els dies presencials.

Orientacions d'estudi

Seguir les instruccions del curs.

Informació

Conselleria sols expedeix certificat a docents en actiu (pública o privada/concertada) o a inscrits en les seues borses de treball.

L'ESFMB es reserva el dret a modificar les dates de realització del curs, informació que rebràs amb antelació suficient
(aproximadament set dies abans de l'inici).
Una vegada iniciada l'activitat formativa, no es retorna cap import abonat.

Àrea i nivell: Docents en general
Competències professionals: Competència didàctica en TAC (Teconologies de l'Aprenentatge i la Comunicació)
Lloc de realització:  Aula virtual
Horari: Lliure
Nombre d'edicions: 1
Màxim de participants: 30
Mínim de participants: 15
Preu per a l'afiliació: 20€
Preu per a no afiliades: 50€
 

 

MATRICULA'T